Bouw

Meuwissen Natuursteen legt zich al jaren toe op het vervaardigen van natuursteen eindproducten voor in de bouw. Of het nu een vensterbank, trap of complete woning betreft, wij helpen u graag.

Exclusief dealer

Naast de robuuste graniet en kwartsiet soorten zijn we exclusief dealer
van Blauwe Steen uit Henegouwen®.

Dit is een hoogwaardig Belgisch natuurproduct welk gebouwen al eeuwenlang extra uitstraling geeft. Met de tijd wint deze kalksteen aan charme en karakter. Het is dan ook in vele vormen toepasbaar in uw woning. Van vensterbanken, dorpels en vloeren binnen tot afdekkers, deuromlijstingen en gevelplinten buiten.

www.carrieresduhainaut.com

Vensterbanken

Marmer, kalksteen, graniet, kwartsiet,… Iedere steensoort kent zijn eigen kleur en structuur. Geen enkele steen is hetzelfde. Door te spelen met verschillende afwerkingen van het oppervlak zoals polijsten, zoeten of borstelen ontstaat er een enorme keuze aan mogelijkheden. Kies een vensterbank welke mooi contrasteert bij de rest van het interieur waardoor het een natuurlijke en warme uitstraling geeft.

Raamdorpels

Naast een mooie afwerking van uw gevel zorgt een raamdorpel ook voor een goede afwatering van het regenwater. Raamdorpels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en afwerkingen. Antraciet granieten raamdorpels ogen mooi bij een moderne woning terwijl hand gefrijnde dorpels mooi zijn bij een boerderijstijl achtige woning. Kom gerust langs voor meer informatie.

Deurdorpels

Ieder deurkozijn van hout, kunststof of aluminium wordt voorzien van een dorpel. Buiten het feit dat de dorpel fungeert als een goede waterkering tegen binnendringend vocht, verzorgt het ook een mooie overgang van de binnenvloer naar buiten. Meuwissen Natuursteen maakt voor elk type kozijn een bijpassende dorpel. Mocht u er zelf niet aan uit komen bel dan voor een afspraak. Wij komen graag inmeten.

Gevel-en muurafdekkers

Om een mooie afwerking te verkrijgen kunnen gevels en tuinmuren voorzien worden van afdekplaten. Dit voorkomt tevens groene aanslag op de muren als het gevolg van regenwater.

Voordeuromlijstingen

Bestaande deuren kunnen voorzien worden van een natuursteen omkleding, maar ook kan er bij nieuwbouw een massieve omlijstingen geplaatst worden. Deur -en raamomlijstingen zijn er in vele varianten. Een omlijsting naar eigen ontwerp behoort ook tot de mogelijkheden.

Brievenbussen

Naar wens van de klant maken we bievenbussen met of zonder kapje, horizontaal of verticaal. Ook kan deze vervaardigd worden met een ingekapt huisnummer of familienaam.

Gevelplinten

Gevelplinten of borstweringen worden voornamelijk toegepast bij notariswoningen en woningen met landelijke uitstraling. Daarnaast worden ze ook vaak gemonteerd bij huizen met wit gestucte buitengevels. De plint zorgt naast de verfraaiing er ook voor dat de gevels niet vies worden tegen het opspattend regenwater.

Gevels

Vele natuursteensoorten lenen zich uitstekend voor gevels. Marmer, kalksteen, graniet, leisteen of kwartsiet. Door te spelen met verschillende afwerkingen van het oppervlak zoals zoeten, branden of boucharderen ontstaat een levendig en stijlvol beeld. Hiernaast vindt u een foto van de Jack & Jones winkel te Weert, welke we in de graniet Nero Zimbabwe gezoet hebben opgetrokken.